By Rachel Fotografie

Over Mij & By Rachel

Welkom op mijn pagina

Welkom! Ik ben Rachel, gevestigd in het grootste dorp van Nederland, Apeldoorn. Hier woon ik samen met mijn lieve man Remco en onze dochter (tevens mijn grootste inspiratiebron) Jasmine.

Wil je statige portretten in een studio met een witte achtergrond als setting? dan ben je bij mij verkeerd.

Mijn fotografie staat voor :
Het fotograferen in daglicht met de natuur als prachtige setting op de achtergrond. In mijn fotografie draait het vooral om echte plezier, echte momenten en echte emoties en echte verbindingen. Op de foto precies zoals jullie zijn met de liefde die jullie voor elkaar hebben.

Het fotograferen van bruiloften, zwangerschappen, verliefde stellen en pasgeboren baby’s voelt echt als een tweede natuur.

Sinds 2017 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik me vooral aan het richten op de dames en heren met mooie rondingen. Nieuwsgierig lees vooral dit onderstaande stuk!

Liefs, Rachel

Na lang wikken en wegen heb ik heb de knoop doorgehakt! Na zeven jaar wachten was het eindelijk zo ver. In 2013 kreeg ik een huwelijks aanzoek, Yes! We konden onze mooiste dag gaan plannen.                                                                                                                    Natuurlijk vloog ik het hele world wide web over op zoek naar alles wat te maken had met het organiseren van een bruiloft. Steeds zag ik dezelfde beelden, bruidsparen die regelrecht uit een magazine waren gestapt.                                                                                                              Niks mis mee, maar waar waren de gewone mensen? En vooral: waar waren de plus size bruiden?
In de fotografie wereld zag ik weinig podium voor de plussizers onder ons.


Als bruid kon ik me nergens mee identificeren. Ik was benieuwd hoe ik eruit kon gaan zien ik een bruidsjurk. Hoe zou iemand met mijn postuur op de foto staan?
Op Amerikaanse sites kon ik wel foto’s vinden van curvy bruiden, maar in Nederland vond ik vrijwel niets!
Toen ik zelf de stap nam om bruidsfotograaf te worden nam ik me voor te werken voor- en met echte mensen en niet met modellen.

Echte emoties en echte liefde gingen voor mij boven het perfecte plaatje met mensen die zo van de catwalk konden komen.
Meerdere keren kreeg ik tijdens een kennismakinggesprek te horen: ‘’Jij hebt tenminste echte mensen op je website’’ of ‘’Bij jou zag ik ook bruiden met een maatje meer.’’
Na het zoveelste kennismakingsgesprek met dit soort opmerkingen ben ik eens gaan terug kijken en zo kwam ik op deze berekening: Bij 62% van mijn bruidsparen had de bruid of bruidegom een maatje meer.
In mijn omgevingen heb ik het er vaker over gehad, wel of niet …….Maar ik ga er voor!
Ik ga mij als fotograaf met mijn werk richten op onder andere de curvy mannen en vrouwen.
Dit betekent niet dat je alleen welkom bent met een plussize maat, iedereen blijft natuurlijk welkom!